Oplevelsesturen

I weekenden den 12.-13. august kan børnefamilier og andre interesserede deltage i underholdende, involverende og oplevelsesrige aktiviteter med fokus på fødevarer og natur.

Oplevelsesturen stiller skarpt på de fantastiske lokale råvarer fra kyst, skov, have og mark. Som deltager kan du besøge tre forskellige "stops", hvor du kan se, røre og smage på råvarerne fra Norddjurs. På den måde får du øjenåbnende madoplevelser, kendskab til fødevarernes rejse fra jord-til-bord og inspireres til selv at eksperimentere med nye spændende lokale råvarer.

Oplevelsesturens tre stops er:

  • Kyst- og Fjordcentret
  • Skovskolen Eldrupgård
  • Det Grønne Museum

Du vælger selv om du vil booke billet til at besøge et, to eller alle tre af stederne! Vær opmærksom på at aktiviteterne på Kyst- og Fjordcentret og Skovskolen Eldrupgård finder sted LØRDAG, mens aktiviteterne på Det Grønne Museum finder sted SØNDAG.

OBS: Deltagerne står selv for transport imellem de tre stops. Det er nødvendigt at booke billet på forhånd for at kunne deltage i aktiviteterne! Forud for turen booker du således billet til netop det tidspunkt og den lokalitet, som du ønsker at deltage!

Læs mere om aktiviteterne på hvert stop her:

Kyst- og Fjordcentret (kysten)
Deltagerne starter med at iføre sig waders og går en tur i fjorden for at stryge rejer og plukke tang sammen med naturvejlederen. Vi har allerede fanget de fladfisk og sanket de urter som også skal bruges. Derefter handler det om at tilberede et lækkert måltid bestående af friske rejer stegt på bål, sprødstegt blæretage, flødestuvet søsalat og dampet skrubbe med syre og æble. Du får uden tvivl en spændende og anderledes madoplevelse! Aktiviteterne foregår ved centret i Voer.

Skovskolen Eldrupgård (skoven)
Skovskolen åbner op for offentligheden, når de sætter fokus på ”skoven”. Her kan deltagerne på opleve et ”Nak og æd”-tema, hvor de vil blive klogere på skovens dyr og råvarer. De skal opleve hvordan man jager og skal være med til at partere vildtet fra skoven. Til sidst skal deltagerne selv lave mad af råvarerne. Deltagerne kan desuden prøve kræfter med bue og pil – og meget andet!

Det Grønne Museum (haven og marken)
På oplevelsesturen til marken og haven kan deltagerne opleve noget helt særligt: at tiden bliver skruet tilbage! I marken er karlene i færd med at høste med hestene spændt for selvbinderen og mens tærskeværket kører, kan deltagerne prøver kræfter med håndtærskningen med plejlen. I den Landbrugsbotaniske Have viser madhistoriker Bettina Buhl rundt og fortæller om udvalgte afgrøders kulturhistorie og betydning for den danske madlavning. Til slut præsenteres deltagerne for historiske smagsprøver i Madens Hus, som kokken Per Mandrup har tilberedt.

PRAKTISK INFO
1) Oplevelsesturens aktiviteter foregår tre steder i weekenden den 12.-13. august.
LØRDAG afvikles aktiviteterne på Kyst- og Fjordcentret (Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted) og Skovskolen Eldrupgård (Eldrupvej 2, 8963 Auning).
SØNDAG afvikles aktiviteterne på Det Grønne Museum (Randersvej 4, 8963 Auning).
2) Aktiviteterne afvikles á tre runder: kl. 10.00, 12.00 og 14.00. Husk at komme i god tid.
3) Der er et begrænset antal billetter til hver runde. Husk derfor at booke billet på forhånd til netop det tidspunkt og den lokalitet, som du ønsker at deltage! 
4) Deltagerne står selv for transport imellem de tre stops.

TILMELDING

Det er gratis af deltage i Oplevelsesturen, men kræver tilmelding. Ønsker du at booke billet til et eller flere af Oplevelsesturens stops, så skal du sende en e-mail til jek@norddjurs.dk.

I mailen oplyses:
• Den/de stop(s) du ønsker at booke plads på.
• Hvilket tidspunkt (kl. 10.00, 12.00 eller 14.00).
• Dit navn.
Antal deltagere.

OBS: Du vil efterfølgende modtage svar på om du er blevet tildelt billet! Der er et begrænset antal pladser og det er gratis at deltage.

Husk at medbringe billetten på dagen. Vi anbefaler at du printer billetten – alternativt kan du gemme den på din smartphone. Billetten er personlig og må ikke videregives. Tilmelding bindende.

 

Ansvarlig: Jeppe Kirketerp, e-mail: jek@norddjurs.dk

 

Arrangementet er støttet af:

Kom og smag på Norddjurs

I gamle dage markerede høstfesten, at kornet var kommet i huset, og at vinterens forråd dermed var sikret. Alle der havde hjulpet til i høsten, eller havde tilknytning til gården, deltog.
Høstfestival 2017 fejrer, at vi er anerkendt som en egn med store fødevareoplevelser og egne signaturprodukter, der er udviklet gennem kreativ råvareudnyttelse.

Til forsiden