Lokale høstfester

Lørdag den 12. august 2017 afholdes lokale høstfester spredt over hele Norddjurs. Således er landsbyer og lokalsamfund inviteret til i fællesskab, og som en del af Høstfestival i Norddjurs, at få det til at summe af liv og feststemning. Denne dag står altså i høstfestens, vores lokale fødevarers og fællesskabets tegn på tværs af Norddjurs. Fokus er på lokale fødevarer og involverende måltidsoplevelser der bringer (nye) mennesker sammen.

De lokale høstfester får udleveret materiale, som de kan pynte festen med og vise at de alle er en del af Høstfestival i Norddjurs. Samtidig vil hver høstfest have udgangspunkt i det enkelte lokalsamfunds ønsker og traditioner i forhold til festens indhold og aktiviteter. Som noget nyt åbnes fester og lokalsamfund op for at gæster udefra kan deltage i festlighederne, møde de lokale og opleve hvor dejligt der er i Norddjurs, det kan du læse mere om længere nede på siden. Der afholdes desuden "kokkeskoler i børnehøjde", hvor deltagerne skal eksperimentere med lokale råvarer og smage på herlighederne.

Til de lokale høstfester kan der bestilles ”madkurve” der udgør et høstmåltid for 2 personer. Madkurven består af nyudviklede lokale signaturprodukter.

Følgende 5 foreninger afholder lokale høstfester den 12. august 2017:

  • Beboerforeningen Voer Forsamlingshus

  • FC Glesborg

  • Gjerrild og Omegns Borgerforening

  • Stenvad Borgerforening

  • Rimsøhuset.

Til gæster ”udefra”:

Hver by vil gerne invitere 2 familier med til fest. Og det er helt gratis! Familierne skal sammen med de lokale, spise en skøn høstfestmiddag, smage på lokale råvarer som talenter fra det danske kokkelandshold har tilberedt og børnene kan deltage i kokkeskole. På den måde kan familierene udefra se, hvor dejligt der er på Norddjursland og opleve det herlige lokalsamfund samtidig med, at familierne får en hyggelig, sjov og anderledes dag sammen.

Vil du og din familie have en unik høstfest oplevelse på skønne Djursland? Eller kender du en familie, der fortjener en hyggelig dag sammen?

Så skriv en mail til: jek@norddjurs.dk eller kommenter opslaget på Facebook her.

Skriv meget gerne, hvor mange I er og hvilken by, I ønsker at komme til høstfest i.

 

 

 

 

 

Kom og smag på Norddjurs

I gamle dage markerede høstfesten, at kornet var kommet i huset, og at vinterens forråd dermed var sikret. Alle der havde hjulpet til i høsten, eller havde tilknytning til gården, deltog.
Høstfestival 2017 fejrer, at vi er anerkendt som en egn med store fødevareoplevelser og egne signaturprodukter, der er udviklet gennem kreativ råvareudnyttelse.

Til forsiden